Priprava tal

Tlak

Se lahko drobi, je neraven, poka ali pa je pregrob. Nekatere posebne talne obloge zahtevajo tudi polaganje izključno na izravnalo maso, kot so guma in pvc. Zato ga zbrusimo z diamantom, s tem se preveri trdnost estriha in se loči nekompaktne delce stran, zgodi se lahko tudi, da se zgorni sloj tlaka nekoliko lušči. Nato se tlak premaže s proti prašnim prajmerjem, ki “ujame” vse delce, ki se jih neda posesati.

Vlaga

Tlak in tudi prostor morata biti pred polaganjem suha, oziroma mora biti vlažnost največ 1.8%. To najlažje dosežemo z zračenjem in gretjem prostora. Če se vam mudi s polaganjem talne obloge, vam nudimo možnost razvlaževalcev, ki v nekaj dneh razvlažijo prostor. V skrajnem primeru se lahko uporabi prajmer s parno zaporo, ki omogoča polaganje talne obloge že 8ur po premazu. Slednja možnost je neprimerna za objekte s talnim gretjem.
Šele ko so vsi pogoji izpolnjeni lahko začnemo s polaganjem talne obloge, ker samo tako lahko zagotovimo brezhibno storitev in maksimalno življensko dobo vašega poda.

Ploščice

Če si želite spremembe in bi radi zamenjali ploščice s parketom ali vinilom, nam to ne predstavlja nobene težave. V primeru, da so ploščice dobro pritrjene se jih obrusi; da se odstrani ostanke lepila in izniči ostre robove. Nato se nov pod lepi s silanskim lepilom (to je enokomponentno trajno elastično lepilo, ki je brez topil in okolju prijazno). Če se odločite za lepljenje poda z drugačnim lepilom je potreben nanos še prajmera s kremenčkovim peskom.

Odstranitev keramične obloge je potrebna v primeru, ko ploščice niso trdno zalepljene. Pri tem je zelo velika verjetnost, da se bo morala po odstranitvi ploščic uporabiti izravnalna masa.

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.